Cseresznyés túrótorta

A cseresznyés túrótorta egy egész évben készíthető, rendkívül finom, zamatos édesség, mely mégis nyár közepén a cseresznye szezonban friss gyümölcsből készítve az igazi.  Ráadásul még sütni sem kell a nagy melegben, hiszen kekszes alapja van. A cseresznyés túrótorta – attól függően, hogy milyen formában készítjük – lehet egyszerű sütemény, vagy akár születésnapi torta is. Bármilyen alkalomra kiváló desszert.

Cseresznyés túrótorta recept

Hozzávalók az alaphoz:

  • 20 dkg liszt
  • 7,5 dkg puha vaj, vagy margarin
  • 7,5 dkg cukor
  • 1 egész tojás
  • fél csomag sütőpor

Hozzávalók a krémhez:

  • 50 dkg túró
  • 20 dkg tejföl vagy natúr joghurt
  • 3 tojás
  • 23 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 25 dkg friss kimagozott cseresznye vagy befőtt

Cseresznyés túrótorták elkészítése lépésről-lépésre:

  1. A lisztet átszitáljuk majd hozzákeverjük a sütőport és egy csipet sót.
  2. Hozzáadjuk a puha vajat, a tojást és a cukrot és alaposan összekeverjük, majd összegyúrjuk.
  3. Ezután egy kivajazott, lisztezett kapcsos tortaforma aljába kell nyomkodni úgy, hogy a peremét is fedje a tészta.
  4. Majd a krém hozzávalóit készítjük el. A krémhez először a túrót összetörjük villával.
  5. Majd robotgépbe tesszük a többi hozzávalóval együtt és alaposan összekeverjük.  
  6. Ezután keverjük hozzá a kimagozott cseresznyéket is.
  7. Az elkészült krémet a tészta tetejére öntjük, elsimítjuk.
  8. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 1 óra alatt készre sül. Akkor jó, ha megszilárdul a teteje.
  9. Hagyjuk a formában kihűlni, utána könnyedén szeletelhető.

Gyümölcsös túrótorta készülhet kekszes alapra is, akkor nem kell sütni. Nyáron a nagy melegben, az az egyszerűbb választás. Mindegyik készíthető gluténmentes variációban is és a gyümölcs szezonban bármely más gyümölcsből is. Jó étvágat hozzá!

https://femina.hu/recept/turotorta/

Vissza a kategória cikkeihez