Tartalomjegyzék
A cseresznyés túrótorta egy egész évben készíthető, rendkívül finom, zamatos édesség, mely mégis nyár közepén a cseresznye szezonban friss gyümölcsből készítve az igazi. Ráadásul még sütni sem kell a nagy melegben, hiszen kekszes alapja van. A cseresznyés túrótorta – attól függően, hogy milyen formában készítjük – lehet egyszerű sütemény, vagy akár születésnapi torta is. Bármilyen alkalomra kiváló desszert.
Cseresznyés túrótorta recept
Hozzávalók az alaphoz:
- 20 dkg liszt
- 7,5 dkg puha vaj, vagy margarin
- 7,5 dkg cukor
- 1 egész tojás
- fél csomag sütőpor
Hozzávalók a krémhez:
- 50 dkg túró
- 20 dkg tejföl vagy natúr joghurt
- 3 tojás
- 23 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 25 dkg friss kimagozott cseresznye vagy befőtt
Cseresznyés túrótorták elkészítése lépésről-lépésre:
- A lisztet átszitáljuk majd hozzákeverjük a sütőport és egy csipet sót.
- Hozzáadjuk a puha vajat, a tojást és a cukrot és alaposan összekeverjük, majd összegyúrjuk.
- Ezután egy kivajazott, lisztezett kapcsos tortaforma aljába kell nyomkodni úgy, hogy a peremét is fedje a tészta.
- Majd a krém hozzávalóit készítjük el. A krémhez először a túrót összetörjük villával.
- Majd robotgépbe tesszük a többi hozzávalóval együtt és alaposan összekeverjük.
- Ezután keverjük hozzá a kimagozott cseresznyéket is.
- Az elkészült krémet a tészta tetejére öntjük, elsimítjuk.
- Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 1 óra alatt készre sül. Akkor jó, ha megszilárdul a teteje.
- Hagyjuk a formában kihűlni, utána könnyedén szeletelhető.
Gyümölcsös túrótorta készülhet kekszes alapra is, akkor nem kell sütni. Nyáron a nagy melegben, az az egyszerűbb választás. Mindegyik készíthető gluténmentes variációban is és a gyümölcs szezonban bármely más gyümölcsből is. Jó étvágat hozzá!
https://femina.hu/recept/turotorta/
Vissza a kategória cikkeihez