Cseresznyés pohárkrém

A cseresznyés pohárkrém egy rendkívül egyszerűen és gyorsan elkészíthető finom édesség. A legjobb benne pedig az, hogy számos módon variálható attól függően, hogy mit találunk otthon. Készülhet kekszesen, vagy zabpehellyel, esetleg granolát is szórhatunk közé. Az alapja lehet puding, de mascrponéval is remek választás. Díszíthetjük a cseresznyén kívül eper, szeder vagy akár áfonya szemekkel is. Nagyon jó választás, ha csak egy gyors desszertre vágyunk és annyira egyszerű, hogy elrontani sem lehet!

Cseresznyés pohárkrém recept

Hozzávalók:

  • 2-3 maroknyi cseresznye
  • 25 dkg túró
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál méz
  • 3 dl tej
  • 1 csomag pudingpor
  • 2 dl tejföl
  • keksz díszítésnek – elhagyható

Cseresznyés pohárkrémek elkészítése lépésről – lépésre:

  1. A cseresznyéket (és esetleg egyéb díszítésre szánt gyümölcsöket) alaposan meg kell mosni. A szárakat, leveleket és a rossz szemeket ki kell válogatni.  Majd ki kell magozni és hagyni kell egy szűrőben lecsöpögni.
  2. A pudingot a leírásnak megfelelően el kell készíteni.
  3. Majd a túrót át kell törni egy villával és hozzákeverni a tejfölt, a vaníliás cukrot a mézet.
  4. Az egészet puha, krémes állagúra kell kikeverni.
  5. Üvegpoharakba vagy bármilyen átlátszó csinos edénybe kell rétegezni a krémből, majd arra rakni a cseresznyéket és ismét egy adag krémmel zárni. (Vagy akár összekeverve az egészet, ez ízlés kérdése.)
  6. A tetejét díszíthetjük keksz darabokkal, egész gyümölccsel, akár eperrel áfonyával vagy szederrel is.
  7. Tálalás előtt lehűtjük.

Aki savanykásabban szereti citrom levét, vagy reszelt héját is keverhet a krémbe. Igazán kitűnő választás nyári nagy melegben, amikor egyébként sem szeretnénk a sütővel még tovább melegíteni a lakást. Bármilyen gyümölccsel készíthető, akár vendégváró desszertnek is. Jó étvágyat hozzá!

https://www.mindmegette.hu/poharkrem-edesseg-pillanatok-alatt-47233/

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom