Cseresznyekrémleves

A cseresznyekrémleves egy üdítően friss, könnyed nyári étel, melyet vétek kihagyni a cseresznye szezon idején. Sajnos nem hosszú időről beszélünk, emiatt is érdemes minél többször készíteni akár ezt a frissítő levest, vagy bármely cseresznyés ételt. Annál is inkább, mert a cseresznye jótékony hatása a szervezetre igazán rendkívüli, fogyasztása minden formában rendszeresen ajánlott. Mivelazonban a glikémiás indexe viszonylag magas, cukorbetegeknek mértékkel javasolt a fogyasztása. Télire befőttként, lekvárként, szörpként is eltehetjük.

Tejszínes cseresznyekrémleves recept

Hozzávalók:

  • 50 dkg cseresznye kimagozva
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5-6 dl víz
  • 1 evőkanál méz
  • 2 dl tejszín
  • 1 mk fahéj
  • fél citrom leve és reszelt héja
  • szegfűszeg – ízlés szerint
  • őrölt gyömbér – ízlés szerint (elhagyható)

A cseresznyekrémleves elkészítése lépésről – lépésre:

  1. A cseresznyéket jó alaposan meg kell mosni, a leveleiket, szárukat, magokat el kell távolítani.
  2. A kimagozott cseresznyéket a fahéjjal, kevés szegfűszeggel, a frissen facsart citrom levével és reszelt héjával, valamint a mézzel össze kell keverni.
  3. Egy lábosba tegyük bele a fűszerezett gyümölcsöket, engedjük fel annyi vízzel, amennyi ellepi és főzzük kb. 20 percig.
  4. Ezután hűtsük le majd botmixerrel pépesítsük.
  5. Miközben hűl a pudingport keverjük simára a tejszínnel és fél merőkanál cseresznyelével, majd a levest tegyük vissza a tűzhelyre.
  6. Folyamatos keverés közben csorgassuk bele az elkevert pudingport a forrásban lévő levesbe.
  7. Kevergetve főzzük néhány percig majd zárjuk le alatta lángot.
  8. Hagyjuk kihűlni és tegyük hűtőszekrénybe legalább egy órára, hogy összeérjenek az ízek.
  9. Majd az egészet turmixba kell önteni, hozzá adni a tojások sárgáját és a tejszínt.

Díszítéshez egy-két magozott cseresznyét, tejszínhab rózsát, menta levelet, mandula forgácsot tehetünk az elkészült leves tetejére. Jó étvágyat hozzá!

Cseresznye-Krémleves Mentás Habgaluskával:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Cseresznye

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom