Tartalomjegyzék
A cseresznyekrémleves egy üdítően friss, könnyed nyári étel, melyet vétek kihagyni a cseresznye szezon idején. Sajnos nem hosszú időről beszélünk, emiatt is érdemes minél többször készíteni akár ezt a frissítő levest, vagy bármely cseresznyés ételt. Annál is inkább, mert a cseresznye jótékony hatása a szervezetre igazán rendkívüli, fogyasztása minden formában rendszeresen ajánlott. Mivelazonban a glikémiás indexe viszonylag magas, cukorbetegeknek mértékkel javasolt a fogyasztása. Télire befőttként, lekvárként, szörpként is eltehetjük.
Tejszínes cseresznyekrémleves recept
Hozzávalók:
- 50 dkg cseresznye kimagozva
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5-6 dl víz
- 1 evőkanál méz
- 2 dl tejszín
- 1 mk fahéj
- fél citrom leve és reszelt héja
- szegfűszeg – ízlés szerint
- őrölt gyömbér – ízlés szerint (elhagyható)
A cseresznyekrémleves elkészítése lépésről – lépésre:
- A cseresznyéket jó alaposan meg kell mosni, a leveleiket, szárukat, magokat el kell távolítani.
- A kimagozott cseresznyéket a fahéjjal, kevés szegfűszeggel, a frissen facsart citrom levével és reszelt héjával, valamint a mézzel össze kell keverni.
- Egy lábosba tegyük bele a fűszerezett gyümölcsöket, engedjük fel annyi vízzel, amennyi ellepi és főzzük kb. 20 percig.
- Ezután hűtsük le majd botmixerrel pépesítsük.
- Miközben hűl a pudingport keverjük simára a tejszínnel és fél merőkanál cseresznyelével, majd a levest tegyük vissza a tűzhelyre.
- Folyamatos keverés közben csorgassuk bele az elkevert pudingport a forrásban lévő levesbe.
- Kevergetve főzzük néhány percig majd zárjuk le alatta lángot.
- Hagyjuk kihűlni és tegyük hűtőszekrénybe legalább egy órára, hogy összeérjenek az ízek.
- Majd az egészet turmixba kell önteni, hozzá adni a tojások sárgáját és a tejszínt.
Díszítéshez egy-két magozott cseresznyét, tejszínhab rózsát, menta levelet, mandula forgácsot tehetünk az elkészült leves tetejére. Jó étvágyat hozzá!
Cseresznye-Krémleves Mentás Habgaluskával:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Cseresznye
Vissza a kategória cikkeihez