Cseresznye képek

Tartalomjegyzék

A cseresznye képek nagyon népszerűek, hiszen ennek a zamatos, illatos, nap érlelte gyümölcsnek a látványa is vidámságot, gondtalanságot, a nyár illatait, ízeit juttatja eszünkbe.  A lakás bármely pontját tudjuk ilyen témájú képekkel díszíteni. Látványa serkentően hat ránk. Bár a cseresznye rendszeres fogyasztásával inkább nyugodtabbnak, gondtalanabbnak érezhetjük magunkat és még a pihentető alvásban is jótékony a hatása.

Színek hatása

A színek különbözőképpen hatnak ránk és akkor is hatnak, ha nem látjuk csak elképzeljük azokat. Négy elsődleges szín van, amelyek a legerősebben hatnak ránk: a zöld, a sárga, a vörös és a kék. A színeket gyakran meleg (vörös, narancs és sárga) és hideg (lila, kék és zöld) színekre osztjuk. A színek közül leginkább a vörös vonzza az emberi tekintetet.

A piros és vörös szín nagyon impulzív, figyelmet felhívó, ezért is alkalmazzák a közlekedési tábláknál és a tiltásoknál is. Növeli a lelkesedést, emeli a vérnyomást, a légzést, a szívverést és a pulzusszámot. Növeli az önbizalmat és tettekre ösztönöz. A vörös az energiát és szenvedélyt, a hatalmat és erőt szimbolizálja. A vörösről úgy tartják, hogy fokozza az étvágyat és gyakran használják éttermekben és ebédlőkben, de az élelmiszeriparban is. 

Cseresznye képek

A cseresznyés képek témája sokszor önmagában a gyümölcs, de jellemzőek a gyümölcstálak is. A képeken a cseresznye fajták bármelyike fellelhető. A cseresznyék piros, bordó színe élénkít, felpezsdít. Olyan helyre érdemes tenni, ahol ezt a hatást szeretnénk elérni.  

A színek hangulatunkat, de egészségünket és boldogságunkat is különbözőképpen befolyásolják. A barack színei például meleg színek, emiatt is hatnak ránk nyugtatóbban.  

A cseresznyés képek a háztartási használati tárgyakon is gyakran megjelennek: asztalterítőn, székpárnán, csészéken, bögréken, kancsókon, vázákon. Régóta használjuk díszítő elemként. A képeken a cseresznyevirágok is megjelennek, melyek fehér vagy rózsaszín virágai szintén szemet gyönyörködtetők. Az időjárástól és környezettől függően kora tavasztól számíthatunk a virágzására.

https://kepguru.hu/hatterkepek/

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom