Bögrés cseresznyés süti

A bögrés cseresznyés süti egy nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető finom sütemény, mely bármely alkalomra igazán nagyszerű vendégváró édesség. Készíthetjük süteménynek, de tortaformába sütve, akár tortának is, akkor születésnapokat is ünnepelhetünk vele. A cseresznye rendkívül egészséges, sok vitamint és ásványi anyagot tartalmazó gyümölcs. A cseresznye jótékony hatása azonban főleg a rendszeres fogyasztás mellett érvényesül.

Bögrés cseresznyés süti recept

Hozzávalók:

  • 30-35 dkg kimagozott cseresznye
  • 3 tojás
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • ½ bögre olaj
  • 1 dl tej
  • ½ cs sütőpor
  • fahéj ízlés szerint
  • zsemlemorzsa

Cseresznyés bögrés süti elkészítése lépésről-lépésre:

  1. A cseresznyéket alaposan meg kell mosni, a szárakat, rossz szemeket és a magokat el kell távolítani, majd le kell csepegtetni.
  2. Egy tepsit ki kell vajazni, és zsemlemorzsával megszórni.
  3. A cseresznye szemeket a kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tepsire kell rétegezni.
  4. Egy nagyobb tálba kell önteni az előzőleg átszitált lisztet.
  5. Bele kell keverni a sütőport és a fahéjat.
  6. Ezután hozzá kell adni a tojásokat, a cukrot, az olajat és a tejet.
  7. A hozzávalókat alaposan összekeverjük és a cseresznyére öntjük.
  8. 180 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 25 perc alatt megsütjük. Érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy átsült-e a tészta.

Ebben az egyszerű receptben a cseresznye bármely idény gyümölccsel helyettesíthető. Nagyon finom körtével, de akár almával elkészítve is. Az alma egyébként is nagyon népszerű sütemény alapanyag. A cseresznye szintén számos süteményben, fagylaltnak, levesnek, felhasználható. Nagyon finom húsok mellé is, érdemes kipróbálni úgy is! Ha van lehetőség rá, érdemes a cseresznye szezonban nagyobb mennyiséget beszerezni belőle és akár befőttnek, akár lefagyasztva elkészíteni.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Cseresznye

Vissza a kategória cikkeihez